Zuidblok Stadionplein

Amsterdam

De combinatie Vink Bouw / IQNN Vastgoed ontwikkelt op het Stadionplein in Amsterdam het project Zuidblok. Het betreft een Culinair Centrum voor liefhebbers en geïnteresseerden in goede voeding en smaak in combinatie met een hotel.

Ontwikkeling

In het culinaire centrum worden een food museum, een kooktheater, een kookschool en een proeflokaal ontwikkeld. Bij het culinaire centrum hoort ook een daktuin. Het hotel heeft 60 kamers. Het culinaire centrum komt op de begane grond en de eerste verdieping, het hotel op de tweede en derde verdieping. Ondergronds wordt een parkeergarage met 221 parkeerplaatsen gerealiseerd, waarvan 161 voor vergunninghouders en 60 voor bezoekers.

Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten. De architectuur van het gebouw sluit aan bij de omliggende bebouwing en vormt ook een stedenbouwkundig ensemble met de Citroën garages.

Project Zuidblok wordt een duurzaam gebouw. Het wekt een groot deel van de energiebehoefte zelf op. Tevens wordt een systeem ontwikkeld voor het duurzaam verwarmen en koelen van het gebouw. Het project voldoet aan de criteria voor de klasse Goud van de norm duurzame hotels van de gemeente Amsterdam en krijgt de Green Key en de Greenglobe certificaten.

De voortgang van de bouw is live op webcam te volgen via deze link.

Programma

  • Bruto vloeroppervlak Culinair Centrum: 2.000 m²
  • Bruto vloeroppervlak Hotel: 3.500 m²
  • Aantal kamers: 60
  • Aantal parkeerplaatsen: 221 (161 vergunninghouders, 60 bezoekers)

Betrokken partijen

Open de projectinformatie