BOOT&CO

Amsterdam

De combinatie IQNN Vastgoed / Vink Bouw / City ID Group ontwikkelt in de nieuwste Amsterdamse wijk Houthaven het project BOOT&CO. Het betreft een appartementenhotel met 82 kamers, wellness, bar, restaurant en ondergrondse parkeergarage voor 44 auto's.

Ontwikkeling

De naam BOOT&CO verwijst naar de naam van een houtbewerker die in het verleden in de Houthaven gevestigd was. Met BOOT&CO krijgt de Houthaven aan het IJ een echt icoon met een krachtige Amsterdamse School uitstraling.

Het gebouw is ontworpen door Kollhoff & Pols Architecten en is een ode aan de Amsterdamse School. Het wordt een zeer duurzaam hotel dat met een EPC van 0,041 bijna geheel energieneutraal zal zijn. De BREEAM ambitie is Excellent.

BOOT&CO biedt een vernieuwend hotelconcept met 82 ruime hotelappartementen, waarbij een goede verbinding wordt gemaakt met de houtbewerkingsgeschiedenis van de buurt. De doelgroep van het hotel is de Young Dynamic Urban Professional. In het hotel komt ook een wellness.

Onderdeel van dit hotelconcept is een uitnodigende horecagelegenheid voor zowel bewoners als bezoekers van de Houthaven en het hotel. Het centrale gedeelte van het gebouw is het hoge atrium waar de lobby, receptie, delicatessenzaken en een bar aanwezig zijn. Op de begane grond is verder een restaurant en lounge ruimte te vinden.

In de parkeerkelder is ruimte voor 45 parkeerplaatsen. Dit brengt de totale ontwikkeling op 7.800 vierkante meter bruto vloer oppervlak. Het interieur van het complete hotel wordt ontworpen door Martin Brudnizki Design Studio (MBDS) uit Londen. 

De bouw start november 2017 en de oplevering van het hotel staat voor medio 2019 gepland.

Programma

  • Bruto vloeroppervlak: 7.800 m²
  • Aantal kamers: 82
  • Aantal parkeerplaatsen: 45

BREEAM informatie

BREEAM is een beoordelingsmethode die de duurzaamheidprestatie van gebouwen en gebieden bepaalt. De BREEAM ambitie voor BOOT&CO is Excellent.

Betrokken partijen

Open de projectinformatie