Start bouw Zuidblok Stadionplein

29 mei 2015

Op dinsdag 26 mei is op feestelijke wijze stil gestaan bij de start van de realisatie van het project Zuidblok Stadionplein te Amsterdam. IQNN Vastgoed ontwikkelt in joint venture met Vink Bouw op de locatie tegenover het Olympisch Stadion en de Citro├źn garage het project Zuidblok Stadionplein, bestaande uit een hotel, culinair centrum en een parkeerkelder.

In samenwerking met onder andere Vink Bouw en Kolhoff Architecten is er circa drie jaar geleden gewerkt aan de selectiedocument voor de realisatie van het project Zuidblok Stadionplein. Onze combinatie is uitendelijk door de Gemeente Amsterdam verkozen als winnaar en de afgelopen periode is er gewerkt aan de verdere uitwerking van het project. Het resultaat is een prachtig gebouw op een unieke locatie te Amsterdam die na voltooiing van de bouw wordt overgedragen aan Vastgoedbedrijf UMW.

De feestelijke eerste paal is geslagen door de gebruikers van het gebouw, de heren Otto Jurgens van ID Suites en Jan Semeins van Het Amsterdamse Proeflokaal. Voorafgaand aan de feestelijke handeling is er door Albert Jan Gerritsen van IQNN Vastgoed en door Sebastiaan Capel, voorzitter van het dagelijks bestuur van Stadsdeel Zuid van de Gemeente Amsterdam een speech gehouden voor alle aanwezigen omtrent het ontwikkelingsproces. Na het slaan van de feestelijke eerste paal is er een toost uitgebracht op een voorspoedige bouw.

De realisatie zal ongeveer anderhalf jaar in beslag nemen en zal naar verwachting in het laatste kwartaal van 2016 worden opgeleverd aan de gebruikers.