Zuidblok Stadionplein verkocht aan UMW Groep

12 mei 2015

Het project Zuidblok Stadionplein is verkocht aan de UMW Groep uit Amsterdam. Zuidblok Stadionplein wordt ontwikkeld door Vink Bouw en IQNN Vastgoed en wordt gerealiseerd in Amsterdam, op het voormalig parkeerterrein dat tegenover de Citroën garages ligt.

Het gebouw is totaal circa 12.800 m2 en bestaat uit een ondergrondse parkeergarage, een culinair centrum op de begane grond en de eerste verdieping en een hotel op de bovenste twee verdiepingen.De parkeergarage heeft 221 parkeerplaatsen waarvan er 161 zijn gekocht door de gemeente Amsterdam.

Het culinair centrum is verhuurd aan Amsterdam Hospitality Development. De ondernemers hier achter zijn ook de exploitanten van de horeca van het Stedelijk Museum en van Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel. In het project Zuidblok Stadionplein wordt door Amsterdam Hospitality Development een nieuw concept ‘Het Amsterdamse Proeflokaal’ gerealiseerd. Het Amsterdamse Proeflokaal wordt een prachtig centrum van voeding en smaak waarbij typisch Amsterdamse producten en specialiteiten een rol spelen.

Het hotel heeft 60 appartementen en is verhuurd aan City ID Group, opgericht door de Amsterdamse hotelondernemer Otto Jurgens. In het project Zuidblok Stadionplein zal een nieuw hotelconcept worden gerealiseerd dat een doorontwikkeling is van de bestaande hotelconcepten van City ID Group.

Het gebouw is ontworpen door Kollhoff Architekten. De gevels zijn van natuursteen, wit stucwerk en geglazuurde baksteen. Hiermee wordt een ensemble gevormd met de voormalige Citroën garages. Het uitkragende dak sluit aan bij de omliggende woonblokken en vormt met zijn rondingen één geheel met de onderbouw. Onder de overkraging wordt een mooie en aangename verblijfsruimte gecreëerd die aansluit op het nieuwe pleinontwerp dat door de gemeente Amsterdam wordt gerealiseerd.

De ontwikkelaars Vink Bouw en IQNN Vastgoed zijn bij deze transactie geadviseerd door CBRE. Kennedy Van der Laan trad op als juridisch adviseur van de ontwikkelaars.

De realisatie start medio mei 2015 en de verwachtte bouwtijd is circa 18 maanden. Meer informatie over het project is hier te vinden.

Het volledige persbericht is hier te downloaden.