Gulden Feniks voor ontwikkeling Conservatorium Hotel

7 juni 2012

Winnaar categorie Transformatie

Tijdens de PROVADA heeft het Conservatorium Hotel – een ontwikkeling van IQNN Vastgoed in opdracht van Alrov Group – de Gulden Feniks 2012 gewonnen in de categorie Transformatie. De Gulden Feniks is een prijs die elk jaar uitgereikt wordt aan de beste transformatie- en renovatieprojecten van Nederland.

In de categorie Transformatie heeft de vroegere RijksPostSpaarbank (daarna het Conservatorium van Amsterdam) bewezen winnaar te zijn tussen 26 andere genomineerde projecten. Het is volgens de jury knap hoe opdrachtgever Alrov Group zo’n plek – als ware uit het niets – in ‘a place to be’ wist te transformeren. Er is een prestatie van formaat geleverd; een interessante mix van de monumentale kwaliteit van het bestaande gebouw en Italiaans design.

Geleid door interieur architect Lissoni Associati uit Milaan is het gebouw getransformeerd tot een buitengewoon hotel. De restauratie architect (tot 2009) was J. van Stigt en de nieuwbouw is ontworpen door Meyer & van Schooten Architecten (tot 2008 verbonden aan het project).

Karin Laglas – voorzitter van de Gulden Feniks 2012 en decaan op de faculteit Bouwkunde van de TU Delft – reikte de prijs uit aan Martijn Snel van IQNN Vastgoed, projectdirecteur van de ontwikkeling van het Conservatorium Hotel.